The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

 • Music:

Malin Persson Giolito – Tussen twee vuren

Malin Persson Giolito – Tussen twee vuren

Een psychologische thriller, dat wil ik nog wel eens proberen. Ik ben een beetje klaar met het label literaire thriller, dat kan volgens mij niet, al is Ira Levin de uitzondering die de regel bevestigt. Veel van de Nederlandse thrillerschrijvers kan ik helemaal niets mee, met als toppunt het concept Suzanne Vermeer. Maar in Zweden, een kleiner taalgebied dan het Nederlands, zijn er een aantal schrijvers die het wel lukt, een goed en spannend boek schrijven.

Dus lootte ik mee, won dit boek, en besloot het meteen te lezen. Een familiedrama is het gegeven in dit verhaal. Het jochie is zeven, op school is hij niet te hanteren, thuis nog minder, hij wordt uit huis geplaatst. Ook in Zweden bemoeien zich dan vele instanties zich met de zevenjarige Alex. En als het lijkt alsof het beter gaat, mag hij ook weer naar zijn eigen ouders.

Natuurlijk gaat het dan mis, vader wordt doodgestoken, Alex staat er naast met een bebloed mes. Heeft hij zijn vader vermoord?

Leuk gegeven, even spannend, maar uiteindelijk toch teleurstellend. Je verwacht spanning, je verwacht een draai in de plot, je hoopt op iets bijzonders. Dat kwam niet. Dus als beschrijver van de tijdgeest geen slecht boek, maar niet wat ik hoopte. Niet elke Zweedse schrijver is automatisch een topper.

Citaat: “Zo kon het gegaan zijn. Toch worstelde Adam met het gevoel dat het anders was geweest. Dat Linda Medner Andersson, moordenaar en kindermishandelaar, haar zoontje had overgehaald om de schuld op zich te nemen voor iets dat zij had gedaan. Zo moest het zijn, Adam was bereid er vergif op in te nemen dat Alex Andersson de dader niet was.” (p.199)


Nummer: 20-039
Titel: Tussen twee vuren (Bara ett barn)
Auteur: Malin Persson Giolito
Taal: Nederlands (Zweeds)
Jaar: 2010
# Pagina’s: 300 (8945)
Categorie: Fictie
ISBN: 978-90-325-1258-3


Meer:
Goodreads
Hebban
Wikipedia
Malin Persson Giolito
Tags: bookreviews 2020
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments