The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

De Muur 9 (05-058)

De Muur 9 (05-058)

Het enige verhaal dat met titel op de voorkant staat is het verhaal van Tim Krabbe over Gerrie Knetemann. Het is een mooie persoonlijke herinnering aan het informele trainingsclubje dat vanuit Amsterdam regelmatig door Noord Holland toerde, waar zowel Knetemann als Krabbe soms deel van uit maakten.

Andere verhalen in het voorjaarsnummer van de Muur: Edwin Winkels over de filosoof van het peloton: Pedro Horrillo, Renate Verhoofstad op bezoek bij de familie van Gino Bartali, Dominique Elsschot over een onlangs overleden klimlegende die niet Pantani heet en een vervolg van Bert Wagendorps serie over toekomstig tourwinnaar Pieter Weening. Erg mooi is een stuk uit de biografie van Gerard Loncke, een onbekende Belgische baanrenner uit het begin van de vorige eeuw, door Herman Laitem. Wout Koster heeft door wat alle wielerliefhebbers al weten: Dino Buzatti heeft een klassieker geschreven toen hij de Giro van 1949 volgde voor de Corriere dela Sera.

Al met al weer een geslaagd nummer, zoals elk nummer eigenlijk, van dit hobbyproject van goede schrijvers en wielerliefhebbers.

Nummer: 05-058
Titel: De Muur 9 (Tim Krabbé: Herinneringen aan Gerrie Knetemann)
Auteur: Diversen (Herman Chevrolet, Dominique Elsschot, Johan Faber e.a.)
Taal: Nederlands
Jaar: 2005
# Pagina’s: 128 (10898)
Categorie: Sport (Wielrennen)
ISBN: 90-204-0251-X
Tags: bookreviews 2005
Subscribe

 • Half 3 – Nummer 11

  Half 3 – Nummer 11 Mooie voorkant, Simon Tahamata op snelheid, bal aan de voet. Het Ajax-shirt zonder shirtreclame, zonder logo, ik kan het…

 • LiveJournal is 22 today!

  Domain LiveJournal.com was registered on April 15, 1999. The same year, the cult movie "The Matrix" was released, the 6 billionth inhabitant of the…

 • On my way to work #250

  #250 March 19, 2013

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments