The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

Jan Mulder – Opkomst & ondergang (05-059)

Jan Mulder – Opkomst & ondergang (05-059)

Dit is het derde deel van het verzameld sportwerk van Jan Mulder. Na zijn carriere als voetballer werd de spits uit Winschoten al snel columnist. Al snel bleek zijn talent en dongen velen naar zijn verhalen. De Volkskrant en de Playboy genoten als eerste van deze stukjes.

In dit volume vele columns en verhalen die ooit geschreven werden tussen 1980 en 2001 in bovengenoemde bladen, daarnaast nog teksten die Mulder schreef voor het mooie fotoboek Hollandse Velden van Hans van de Meer. Teksten die verrassend goed overeind blijven ondanks het gemis van de prachtige foto’s van de fotograaf.

Dit boek is voor fans. Op zijn typische wijze komen zijn stokpaardjes duidelijk naar boven. De hang naar traditie (Deense winnaar Tour?), de kunst van het woord (commentatoren die vreemde taal gebruiken), de schoonheid van de individuele topsporter (Cruijff) en het oog voor het detail (wielrenners die altijd winnen op de verjaardag van schoonmoeder).

Mulder is tegenwoordig bekender als de nukkige gast aan de tafel van Barend en van Dorp, maar zijn verzameld werk (4 x sport, 1 x overig) geeft aan dat hij zeker ook een getalenteerd schrijver is.

Nummer: 05-059
Titel: Opkomst & ondergang (verzameld sportwerk deel 3)
Auteur: Jan Mulder
Taal: Nederlands
Jaar: 2001
# Pagina’s: 421 (11319)
Categorie: Sport
ISBN: 90-6005-968-9
Tags: bookreviews 2005
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments