The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

Bart Chabot – Zand erover (06-005)

Bart Chabot – Zand erover (06-005)

Chabot trad op met zijn collega schrijvers Giphart en Bril in ons lokale theater. Het was een prachtige avond. Chabot is op een podium leuker dan menig cabaretier. Op zijn eigen onnavolgbare wijze vertelt hij over Brood, leest hij zijn verhalen voor en proclameert hij zijn gedichten.

Image hosting by Photobucket

Omdat ik alle 4 de biografieën over Brood al had, kocht ik een gedichtenbundel van hem. Na hun optreden signeerden ze alle drie. Na de handtekeningen van Bril en Giphart in hun boeken, bleek Chabot al verdwenen te zijn. “Hij houdt er niet zo van om te zitten wachten”, vertelde Bril mij en een andere wachtende. “loop maar naar achter, dat vindt hij niet erg.” Inderdaad bleek hij wel genegen om onze boeken van een krabbel te voorzien. Sterker nog, wij kwamen er al snel achter dat hij nooit een rol speelt. Ook nu, achter de schermen was hij net zo druk in woord en gebaar als op het podium en op de televisie. De gedichtenbundel werd van een persoonlijke opdracht voorzien, die 4 pagina’s in beslag neemt, zelfs dwars over de inhoudsopgave heen. Zo heb ik tenminste een uniek boek in de kast staan.

De gedichten hebben allemaal een link met de dood, zoals de titel ‘Zand erover’ al doet vermoeden. Soms grappig, soms gezocht, vaak vindingrijk. Elvis in Coevorden tegenkomen is erg leuk, De Zwerfkei en De Maanlanding lijken net korte verhalen, maar zijn daarom niet minder leuk om te lezen. Herman Brood komt nog een keer voor in het gedicht Zorgvlied.

Mooie gedichten, al zijn ze zeker niet vrolijk makend.

Een voorbeeld:

grafschrift

nu ik,
straks jij

Nummer: 06-005
Titel: Zand erover
Auteur: Bart Chabot
Taal: Nederlands
Jaar: 2003
# Pagina’s: 84 (683)
Categorie: Poëzie
ISBN: 90-388-1416-X
Tags: bookreviews 2006
Subscribe

Recent Posts from This Journal

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments