The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

De Muur 10 – Joop! (06-002)

De Muur 10 – Joop! (06-002)

Extra dik nummer over de grootste wielrenner die ons land ooit kende, Joop Zoetemelk. Vele liefhebbers laten hun licht schijnen over het verschijnsel Zoetemelk. Volgens vele Belgen een wieltjeszuiger, volgens zijn fans de beste aanklamper die er ooit was. Wie kon er beter het wiel van Merckx houden dan Joop? Ook een prestatie tenslotte.

Image hosting by Photobucket

Zelfs Jean-Marie Leblanc, Ruud Bakker en Philip Freriks leveren een bijdrage voor dit boek, dat afgelopen zomer uitkwam, vlak voor de Tour, 25 jaar nadat hij zijn enige Tour won. Daarnaast natuurlijk voordehandliggende namen als Gijs Zandbergen, Marije Randewijk, Huisdichter Cornelis en Dominique Elsschot. De eindredacteuren houden zich gedeist lijkt het wel. Wagendorp komt terug op een interview van Jan Kal met Zoetemelk, uit 1976 in de Haagse Post. Jungmann schrijft een fictieve herinnering, Smeets schittert door afwezigheid. Maar die heeft als excuus natuurlijk dat hij zijn eigen (http://gerbie7.web-log.nl/log/3434852) boek al schreef over Joop.

Als fan van de programma’s van Wilfried de Jong, is het verhaal over de jachtpartij met de oude renner natuurlijk om van te smullen. De Vlaamse kijk van Rik Vanwalleghem is leuk om te lezen, terwijl de ‘inside’ kijk van Maarten Ducrot ook erg lezenswaardig is. Wagendorp doet er aan het eind alles aan om Pieter Weening (op weg naar de tourwinst in 2008) te vergelijken met Joop. Numerologie, van alles wordt er bijgehaald.

Voor wielerfans.

Nummer: 06-002
Titel: De muur 10 – Joop!
Auteur: Diversen (Ruud Bakker, Herman Chevrolet, Huisdichter Cornelis, Maarten Ducrot, Ruurd Edens e.v.a.)
Taal: Nederlands
Jaar: 2005
# Pagina’s: 160 (487)
Categorie: Sport (Wielrennen)
ISBN: 90-240-0451-9
Tags: bookreviews 2006
Subscribe

Recent Posts from This Journal

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments