The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

Jan Mulder en Remco Campert – Het jaaroverzicht van CAMU 2002 (06-016)

Image hosting by Photobucket
Opruimingsaanbieding. Anders had ik het laten liggen. En dat was ontzettend stom geweest. Toch was de gedachte wel logisch. De stukjes van CaMu staan op de voorpagina van de Volkskrant. Ik heb er dus al erg veel gelezen. Daarbij zijn ze vaak actueel en daardoor ook gedateerd.

Het leuke bij nalezen is, dat dit jaaroverzicht een erg goed jaaroverzicht blijkt te zijn. Misschien wel beter dan een ‘officieel’ jaaroverzicht. Er gebeurde veel in 2002. Voor velen, en zeker in de pers, is de moord op Fortuyn bepalend geweest voor het jaar. En natuurlijk was dat ook een erg belangrijke gebeurtenis, maar leuk vind ik, dat er eigenlijk nauwelijks over geschreven werd door de heren CaMu. De gebeurtenis wordt daardoor zeker ook in perspectief gezet. Mulder schrijft wel meerdere stukjes over kamerlid Van Oven (PvdA), die totaal in de vergetelheid zat en nog steeds, maar die stukjes zijn wel veel leuker om te lezen, nu, 4 jaar later. Het WK bleek nauwelijks belangrijk. De Stichting tot Onderzoek van het Een en Ander (SOEA) komt regelmatig met leuke onderzoeken, net zoals Drs. Mallebrootje een hoofdrol speelt.

Ik ben ondertussen druk op zoek naar andere jaaroverzichten van andere jaren door CaMu. Het jaar wordt pas echt geduid als je dit jaaroverzicht gelezen hebt.

Nummer: 06-016
Titel: Het jaaroverzicht van CAMU 2002
Auteur: Jan Mulder en Remco Campert
Taal: Nederlands
Jaar: 2002
# Pagina’s: 315 (2719)
Categorie: Columns
ISBN: 90-234-1050-5
Tags: bookreviews 2006
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments