The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

De Muur 18
De Muur 18 (08-013)

Verzamelbundel wielerverhalen. Mooie verhalen. Wie wist nou dat Hemingway er van droomde om wielrenner te zijn? Erik Brouwer schreef deze geschiedenis. Tim Krabbé werd gevraagd om te schrijven over een schone Tour. Hij leverde niet het stuk in wat van hem verwacht werd. Zijn tien definities zijn echter wel bruikbaar (6. In een schone Tour wordt het principe van de weduweverbranding niet meer toegepast en mag desnoods ook de laatste niet-betrapte renner van een ploeg zijn Tour volbrengen.)

Jeroen Wielaert kijkt nostalgisch terug met Raphael Geminiani. Herman Chevrolet countert met een prachtige reconstructie van de carrière van Willy De Bruyn. Of was het toch Elvira?

De heren Duyff en Grotenhuis bestudeerden het juichgedrag van voetballers, schreven daar een boek over en mochten ook wielrenners bekijken. Een boek zat er niet in, maar een artikel in deze Muur wel.

Quote: “Zelf fietsen deed Hemingway nu ook steeds vaker (…) Door fietsen leer je de contouren van een land het beste kennen, omdat je de heuvels op moet zweten en daarna naar beneden moet glijden. Zo herinner je je ze zoals ze echt zijn, terwijl je in een auto alleen onder de indruk raakt van een écht hoge heuvel.” (blz. 57)

Nummer: 08-013
Titel: De Muur 18
Auteur: Diversen (Tim Krabbé, Erik Brouwer, Marije Randwijk, Jeroen Wielaert, Dominique Elsschot e.a.)
Taal: Nederlands
Jaar: 2007
# Pagina’s: 128 (2495)
Categorie: Sport (Wielrennen)
ISBN: 978-90-204-0767-9
Tags: bookreviews 2008
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments