The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

Carl Gredé – Wie oft hat man mich umgebracht
Carl Gredé – Wie oft hat man mich umgebracht (08-028)

In Argentinië gebeurde veel eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. Toen ik dit boek ooit in Oostenrijk in een opruimingsbak zag liggen, leek het me dan ook erg interessant. Ondertussen ben ik in het land geweest, heb ik er iets meer over gelezen en gezien en werd het eindelijk tijd om dit boek eens uit de kast te trekken. In het kader van semi-thematisch lezen, las ik het tijdens een bezoekje aan Berlijn (Duitstalig boek in Duitsland gelezen…)

Een Duitse journalist, ooit gebaseerd in Buenos Aires, schrijft met een oude vriend over wat er allemaal om hem gebeurd. Op die manier, met zijn inside information combinerend, probeert hij een goed beeld te krijgen van het leven in de metropool Buenos Aires. 15 brieven beslaat het boek.

Helaas blijft het boek niet echt hangen, het beklijft niet. Het is wel interessant en je leest ook wel steeds verder, maar aan het eind heb je geen moment het idee dat je kennis is vergroot, dat je bent meegesleept in een tragisch verhaal of dat er veel gebeurt is met zijn vriend.

Jammer.

Quote: „Was bleibt, ist Trauer um diese jungen Briten und Argentinier, deren Leben so sinnlos beendet wurde, noch bevor es richtig begann – nur weil eine Handvoll Politiker ausflippte und wir alle nicht versuchten, das zu verhindern.“ (Blz.95)

Nummer: 08-028
Titel: Wie oft hat man mich umgebracht
Auteur: Carl Gredé
Taal: Duits
Jaar: 1985
# Pagina’s: 119 (5051)
Categorie: Non fictie
ISBN: 3-7026-5577-8
Tags: bookreviews 2008
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments