The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

Mart Smeets – SportzomerdagboekMart Smeets – Sportzomerdagboek (09-006)

Eens in de vier jaar is de zomer voor Mart Smeets erg druk. Naast de vaste Tour de France en het tweejaarlijkse grote voetbaltoernooi, worden dan ook nog de Olympische Spelen georganiseerd. Workaholic Smeets leeft dan op en doet alles. Soms vraag je je af waar de man de energie vandaan haalt. Maar sporters worden gecontroleerd op doping, sportverslaggevers leveren een minstens zo zware inspanning, maar kunnen doen wat ze willen. Soms ook maar goed, want zonder pijnstillers was Smeets de afgelopen zomer niet doorgekomen.

Naast al zijn televisiewerk, inclusief documentaires, schrijft hij ook nog eens diverse wekelijkse columns, blijft zijn radioprogramma For the Record vooraf opnemen als hij weg moet (luistert daar nog wel eens iemand naar?) en heeft dus afgelopen zomer ook nog eens een dagboek bijgehouden wat in de winter dan weer mooi met een papiertje eromheen door Sint of Kerstman geschonken kan worden.

Het begint eind april met een interview met Hennie Kuiper en pas als Sven Kramer eind oktober het boekje in loopt, is de zomer van Smeets voorbij. Tussendoor lezen we over zijn gezondheidsklachten, andere hoogte- en dieptepunten in zijn familie. Kijken we achter de schermen van zijn talkshows tijdens de Tour en de Spelen, lezen we over het huwelijksaanzoek van zoon Tjerk en gebeurt er heel veel op het sportveld.

Voor de Smeetsfan een prachtig boek, voor de gemiddelde sportliefhebber denk ik al snel iets te veel randgebeuren en te weinig sport. Maar goed, de voorkant en titel zouden toch duidelijk hebben moeten maken dat het hier om een Smeetsboek gaat en niet om wat sportverhalen.

Quote: “Giel stalkt me al een tijd. Dat is niet leuk en bij tijden zelfs ronduit vervelend. Hij denkt waarschijnlijk dat hij gevat of misschien wel geestig is, ik vind hem brutaal en bij tijden dom.” (blz. 86)

Nummer: 09-006
Titel: Sportzomerdagboek
Auteur: Mart Smeets
Taal: Nederlands
Jaar: 2008
# Pagina’s: 256 (1315)
Categorie: Sport
ISBN: 978-90-468-0553-4

Tags: bookreviews 2009
Subscribe

 • De Muur 69

  De Muur 69 Een kwartaaluitgave moet lang van te voren gevuld worden. De langere verhalen schrijf je niet een avond voor de deadline. Dus was,…

 • Curtis Sittenfeld – Rodham

  Curtis Sittenfeld – Rodham Natuurlijk heeft ze veel research gedaan, misschien wel te veel. Want het eerste deel van het boek komt erg…

 • Levi Weemoedt – Geduldig lijden

  Levi Weemoedt – Geduldig lijden Graag lees ik de diep cynische humor van Weemoedt. Gedichten en verhalen die zo zwaar zijn, dat je ze…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments