The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

Remco Campert – Een geschenk uit de hemelRemco Campert – Een geschenk uit de hemel

Ik kende het boekje niet, toen ik het in de opruimingsbak tegenkwam. En dat terwijl ik meestal toch wel redelijk goed in de gaten houd wat er op de markt verschijnt, zeker als het om een van mijn favoriete schrijvers gaat.

De titel van het boek geeft meteen aan waar het om gaat in dit boek. De jonge Remco kwam in zijn jeugd nogal eens onbegrijpelijke uitdrukkingen tegen. In dit boekje vertelt hij de situatie en, minstens zo leuk, zijn gedachtegang nadat hij voor het eerst een nieuwe uitdrukking hoorde. In een geschenk uit de hemel bijvoorbeeld zien we de kleine jongeman uit het dakraam staren, hopende dat er nog een geschenk uit de hemel valt. Toen hem verweten werd met het verkeerde been uit bed gestapt te zijn, zat hij vertwijfeld op de rand van zijn bed, denkend aan de verschillen tussen het goede en het verkeerde been. In ‘Engeltje’ blijkt er een op iemands tong te piesen. Dat was pas echt vreemd.

Leuk tussendoortje, typisch Campert, dat weer wel. Met veel plezier gelezen.

Quote: “Apen woonden in de dierentuin, dat had ik zelf gezien. Je had kleine en grote apen, maar geen aap was zo groot dat die oom erin kon logeren. (..) Misschien had ik het verkeerd verstaan en zei mijn vader dat de oom bíj de aap logeerde en misschien smulde hij nu dan wel van een banaan.” (Blz. 16)

Nummer: 09-021
Titel: Een geschenk uit de hemel
Auteur: Remco Campert
Taal: Nederlands
Jaar: 2006
# Pagina’s: 64 (4460)
Categorie: Fictie
ISBN: 90-234-2236-8

Tags: bookreviews 2009
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments