The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

Paul Onkenhout, John Schoorl, Bert Wagendorp – Het nieuwste schavot sportboekPaul Onkenhout, John Schoorl, Bert Wagendorp – Het nieuwste schavot sportboek (09-050)

Een heerlijk koffietafelboek, als ik een koffietafel zou hebben. Nu stond het boek maanden in de krantenbak, voor het moment dat er geen kranten waren. Elke keer een paar bladzijden, dat is ook de beste manier om dit boek te lezen.

Elke zaterdag het hoogtepunt van De Volkskrant, de rubriek Het Nieuwste Schavot. Een heerlijke verzameling van de kortste column, foto’s van dubbelgangers, gedichten van L. van Gaal, achtergrondverhalen over vergeten sporthelden en bijeenkomsten in Nieuw Buinen. Dit en veel meer, oude bekende, maar ook nieuwe verhalen zijn gebundeld in dit boek.

HNS heeft ook een club, waarvan maar 999 mensen lid kunnen zijn. De hele lijst staat achterin het boek. Lidnummer 84 is ondergetekende. Als trots lid ben ik natuurlijk blij met dit boek, dat ook nog eens gesigneerd in mijn brievenbus viel.

En nu, maanden later, heb ik genoten van al het moois dat dit boek te bieden had. Nu gaat het naar boven, naar de plank met sportboeken, waar het vermoedelijk niet vaak van af komt. Maar toch, ik ben blij dat er een HNS Hyves is, dat er een groep is bij Linked In en dat elke zaterdag een nieuwe aflevering is te vinden in de Volkskrant. Helaas werd de WikiPedia pagina die ik ooit startte over HNS verwijderd.

Quote: “Volgens Broer ‘Pipo’ Jol behoren voetbalmakelaars tot de actiefste wikipimpers. ‘Op de Spaanse Wikipedia stond bij ‘Urzaiz’ dat hij een spits van 17 was die elk seizoen minstens 35 doelpunten maakte. Daar koopt Ajax hem op. Blijkt het een spits van 35 die elk seizoen hooguit 17 doelpunten maakt, trainingspotjes meegerekend. “ (Blz. 127)


Nummer: 09-050
Titel: Het Nieuwste Schavot Sportboek
Auteur: Paul Onkenhout, John Schoorl, Bert Wagendorp
Taal: Nederlands
Jaar: 2008
# Pagina’s: 288 (10401)
Categorie: Sport
ISBN: 978-90-6169-875-3Tags: bookreviews 2009
Subscribe

 • Half 3 – Nummer 11

  Half 3 – Nummer 11 Mooie voorkant, Simon Tahamata op snelheid, bal aan de voet. Het Ajax-shirt zonder shirtreclame, zonder logo, ik kan het…

 • LiveJournal is 22 today!

  Domain LiveJournal.com was registered on April 15, 1999. The same year, the cult movie "The Matrix" was released, the 6 billionth inhabitant of the…

 • On my way to work #250

  #250 March 19, 2013

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments