The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

Berry van Aerle – Theo Maassen uit: Bepaalde dingen

Ja, en, eh en voetballen daar vindt ik ook niks meer aan.
Nee, ik weet niet zo goed waarom, maar het gaat allemaal wel goed: Ajax heeft de Champions League gewonnen.

Maar ik vind het niet meer leuk. Ik vind het allemaal van die patsertjes. Clarence Seedorf die gaat nou naar Italië omdat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Die jongen was 19 jaar, die heeft net haar op zijn piemel.

Ja dat doet me dan toch terug verlangen naar voetballers als.. Berry van Aerle. En ik weet zelf ook wel Berry is niet de beste voetballer die we ooit hebben gehad. Je hebt hem nooit zes mensen zien passeren en scoren met een stiftje. Hij moest het meer van zijn conditie hebben. Hij liep de Cooper test binnen de tien minuten. Hij was ook een beetje naïef hij dacht altijd dat de man die bij blessures het veld op kwam rennen met een zak water en een spons dat, dat dat dan de sponsor was. Maar, maar, maar het mooie van Berry was, kijk al die andere voetballers van PSV jongens, die verdienen allemaal meer dan een miljoen die wonen in kasten van huizen. Die verdiende gigantische salarissen.

Maar Berry van Aerle die wist daar helemaal niets van, Berry wist dat niet.. Berry was de enige voetballer in de eredivisie die elke maand gewoon netjes zijn contributie betaalde. En en en één keer in de maand dan kreeg hij van de manager Kees Ploegsma een tientje in zijn handen gedrukt, dan was het van Berry, koop er maar iets moois voor. Mondje dicht tegen de anderen hè. En Berry die hield zijn mond. Maar toen ie tien jaar lid was van PSV toen heeft ie een quartz horloge gekregen met in inscriptie, hadden ze er Seiko in gegraveerd. Hadden ze gezegd dat dat Berry in het Japans was zielig hè? Berry heeft helemaal geen geld. Berry heeft geen geld. Die moest zomers ging hij aardbeien plukken om nog wat bij te verdienen. Dan plukte ie vier kistjes in een uur maar af en toe stak hij ook wel eens een aardbei in zijn mond. Zo was Berry ook wel weer. En hij ging ook nooit op vakantie. Gewoon bij zijn ouders in de tuin in zo'n pub-tentje en dan riep om vijf uur zijn moeder dat ie moest komen eten (in het Duits dat hij toch nog een beetje een vakantie gevoel had).

Het is toch ook idioot als je bekijkt wat voor bedragen er worden betaald voor voetballers. Dennis Bergkamp die heeft 20 miljoen gekost, 20 miljoen. Vroeger had je de man van zes miljoen die man die zo heel langzaam kon lopen. Dat was zes miljoen. Daar koop je nou niet eens meer een fatsoenlijke linksback voor. En daarom is Berry een held voor mij, een held. Ik vind ook dat er boekjes over hem moeten verschijnen: De avonturen van Berry van Aerle: Berry op de fiets, Berry in de trein, Berry leert klok kijken, dat is dan een iets dikker boekje hè. Waarom is er geen milieu spotje met Berry in de hoofdrol dat je hem ziet lopen in zo'n voetbal stadion, die groene grasmat en dat ie dan de camera in kijkt en dat ie dan zegt: Ja kijk hè, vroeger als ik gepasseerd werd, door een tegenstander bijvoorbeeld, dan maakte ik een sliding terwijl ik wist dat het gras daar kapot van ging. Je weet wel zoiets, zoiets.

Het allermooiste zou mij lijken als Berry van Aerle brieven zou gaan beantwoorden voor de Viva. En dat klinkt misschien heel raar want wat heeft Berry met vrouwen? Heel veel, heel veel. Je moet maar eens opletten bij vrije trappen in de buurt van het strafschopgebied als iedereen zo heel zenuwachtig in dat muurtje staat. Dan staat Berry er toch altijd heel ja heel relaxed bij omdat Berry weet dat vrouwen het belangrijk vinden dat mannen zich af en toe kwetsbaar opstellen. Als hij die brieven zou mogen beantwoorden dan zou het heel anders gaan. Nu is het altijd heel truttig van: beste Viva ik heb een fijne vriend, alleen kan ik niet zo goed met hem praten, wat moet ik doen? En dan krijgt zo'n meisje als antwoord: Ja, misschien moet je gewoon eens met hem praten. Ik denk: ja daar heeft ze toch niks aan. Als Berry van Aerle dat zou mogen doen, dan zou het heel anders gaan, veel eerlijker. Dan zou je krijgen: Beste Berry, ik heb een fijne vriend, alleen wil hij niet met mij vrijen als ik menstrueer, terwijl ik juist dan veel behoefte heb aan genegenheid. Beste Berry wat moet ik doen? En dat Berry dan zou zeggen: ja dat wit ik nie !!!
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 6 comments