The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

Hard Gras 71 – De mooiste van Bergkamp

Photobucket

Hard Gras 71 – De mooiste van Bergkamp

Tijdens het WK heb ik meer dan een maand alleen voetbalboeken gelezen. Dit was de eerste van die reeks. De titel refereert natuurlijk aan de mooiste goal die Dennis Bergkamp ooit maakte. Zoals we het hebben over onvoltooide van Mozart, de derde van Beethoven, is de mooiste van Bergkamp in voetbalkringen algemeen bekend. In 12 kleine fotootjes staat die ook op de voorpagina van deze Hard Gras. Newcastle United – Arsenal, 2 maart 2002. Bergkamp wordt aangespeeld, neemt de bal aan, draait de bal om de verdediger heen, draait zelf tegen de richting in aan de andere kant langs de verdediger en is ineens alleen voor de keeper beland. Scoort natuurlijk, iedereen verbaasd achterlatend, wat heeft men gezien?

Ook een ander werelddoelpunt komt terug. Frank Heinen heeft het over de goal van Messi, die zo goed als synchroon liep met de legendarische goal van Maradona tegen Engeland. Zelfs de passeerbewegingen waren gelijk, alsof het te plannen valt. Mooi verhaal.

Veel langere verhalen in deze uitgave. Leo Verheul kondigde in april al aan dat Spanje wereldkampioen zou worden, maanden later kreeg hij gelijk. Zeger van Herwaarden legt uit waarom Nederland nog geen wereldkampioen is geworden. Zijn verhaal kan ondertussen dus uitgebreid worden.

Citaat: “’Hij keek gewoon naar het voetballen, maar ik geloof niet dat hij er veel aan vond.’ Dan maakt de patient geluid. De dokter houdt zijn oor bij zijn mond. En Diego Maradona mompelt zachtjes:’Mijn doelpunt, godsamme, hij maakte mijn doelpunt.’” (blz. 34)


Nummer: 10-037
Titel: Hard Gras 71. De mooiste van Bergkamp
Auteur: Diversen (David Winner, Frank Heinen, Jimmy Burns, Edwin Schoon, Leo Verheul, Zeger van Herwaarden, Theun de Winter en Gerrit de Jager)
Taal: Nederlands
Jaar: 2010
# Pagina’s: 120 (6807)
Categorie: Sport (voetbal)
ISBN: 978-90-468-0741-5
Tags: bookreviews 2010
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments