The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

 • Music:

Dan Turell – Mord auf Bornholm

 photo 14-003_zps425f9f1a.jpg

Dan Turell – Mord auf Bornholm

Al vele jaren mijn favoriete Deense schrijver, slechts verkrijgbaar in de Duitse vertaling. En omdat ik elk jaar een Duits boek wil lezen, is Turell wel eens aan de beurt.

Hoofdpersoon is altijd een naamloze journalist, een romanticus en een cynicus, dat kan heel goed samen gaan, die vaak ongewild in de vreemdste zaken belandt. Zijn samenwerking met de politie, vooral commissaris Ehlers ziet hij als vriend, is redelijk. Zijn kennis van allerlei onderwereldfiguren groot, zijn omgang met zijn vriendin soms problematisch, soms geweldig.

Voordat ‘nonkel Dan’, zoals de schrijver in Denemarken werd genoemd, veel te vroeg overleed, schreef hij een dozijn boeken over deze journalist, waarin velen autobiografische elementen ontdekten.

Dit boek is een verzameling korte verhalen. Het lijken me probeersels. Soms een verhaal, dan weer een verhaaltje met een aantal korte hoofdstukken. Soms grappig, soms nietszeggend. De kwaliteit is duidelijk minder dan bij zijn boeken met een enkel verhaal, maar desalniettemin zijn het nog altijd verhalen die de moeite waard zijn. En niet elk boek hoeft een blijvende indruk te maken. Dat heeft de schrijver allang eerder gedaan.

Citaat: “Sie funktionierte nicht. Das tun Telefonzellen in dieser stadt einfach nicht, das ist ein Naturgesetz. Es gab immer irgendeinen – verlmutlich minderjärigen – Trunkenbold, für den es das Lustigste auf der Welt, der Höhepunkt seines lebens war, die Kabel aus Öffentlichen Fernsprechern zu reissen, damit die Leute nicht mehr miteindeander reden konnten.” (p.196)Nummer: 14-003
Titel: Mord auf Bornholm (orig.: Mord pa Markedet)
Auteur: Dan Turell
Taal: Duits (orig.:Deens)
Jaar: 2008 (orig.: 1989)
# Pagina’s: 205 (845)
Categorie: Whodunit
ISBN: 978-3-404-15801-0


Meer:
Mord im Waschsalon
Mord in Vesterbro
Mord im März
Moord in het donker
Mord in der Dämmerung
Moord op Malta
Moord in het Paradijs
Wikipedia
Official site
Tags: bookreviews 2014
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments