The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

 • Music:

Tomas Ross – De tweede verlosser

Tomas Ross – De tweede verlosser

Ross schrijft snel boeken, hij haakt in op de actualiteit. Hij is een complotdenker, nuttige eigenschap voor een schrijver van thrillers. Het nadeel is dat de verhalen niet altijd hetzelfde niveau halen, dat ze naast de kassa moeten staan voordat het nieuws zijn actualiteit inhaalt.

Onvermijdelijk zitten er dan verhalen tussen die jaren later niet meer relevant zijn. Of zoals deze, minder blijven hangen. Want zelfs met het boek in de hand, met de tekst op de achterflap, met mijn aantekeningen in Evernote, lukt het mij een half jaar na lezing niet het verhaal te hervertellen.

Wel weet ik nog dat vele vooroordelen bevestigd worden. Of gebruikt. De onmogelijk door te dringen hechtheid van de Limburgse cultuur. De internationale samenzwering, waardoor het in Israël nooit rustig zal worden. Joden en Katholieken, die het nooit eens zullen worden. De advocaat die moet nadenken wat er belangrijker is, zijn werk of de waarheid.

Zal hier niet beweren dat het een slecht boek is, ik weet ook nog wel dat ik in een paar dagen erdoor was. Maar ik weet zeker dat hij betere heeft geschreven.

Citaat: “Na alle jaren als advocaat Internationaal Strafrecht is hij inmiddels wel gewend aan gruwelijkheden. Hij heeft Bosnië gedaan, Rwanda, Gaza, Liberia – ruim voldoende om te weten dat opa Izaäk gelijk had: als er een God bestaat, is Hij ook de duivel. Maar nog veel aannemelijker is dat die geen van beiden bestaan.” (p.51)

Nummer: 17-027
Titel: De tweede verlosser
Auteur: Tomas Ross
Taal: Nederlands
Jaar: 2010
# Pagina’s: 270 (6759)
Categorie: Thriller
ISBN: 978-90-234-5976-7


Meer:
Bloed aan de paal
De klokkenluider
Take care
Het meisje uit Buenos Aires
Tags: bookreviews 2017
Subscribe

Recent Posts from This Journal

 • Deadline

  Deadline Dit is typisch een boek dat ik nooit zou hebben gelezen, dat ik nooit was tegengekomen, als ik niet een van de 21 auteurs had gekend.…

 • Jeroen Wielaert - Tourpassies

  Jeroen Wielaert - Tourpassies Die man die, bij Radio Tour de France, met een gedragen stem hele verhalen kon vertellen, rondkijkend op een Frans…

 • De Muur 65 – De zinderende zomer van ‘69

  De Muur 65 – De zinderende zomer van ‘69 Niet alleen de Tour de France keek een halve eeuw terug, ook De Muur ging terug naar de zomer…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments