The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

 • Music:

Anna Drijver – Je blijft

Anna Drijver – Je blijft

Het leek me leuk, die minibieb in de voortuin. Gewoon boeken weggeven, lekker filantropisch. Terwijl handige Harrie het kastje in elkaar timmerde, selecteerde ik een paar flinke boodschappentassen met boeken die de wereld in mochten. Het liep iets anders. Een mooi plaatje kwam erop, gekregen op mijn verjaardag. “Gratis lenen en ruilen”. Op die manier raak je geen boek kwijt. Sterker nog, menigeen zag mijn minibieb als een oplossing voor het eigen ruimtegebrek. De bieb leverde boeken op in plaats van dat ik ze kwijtraakte. En dan vooral boeken die ik niet zelf wilde lezen, totdat ik dit boek van Anna Drijver zag staan.

Die naam kende ik toch? Was dat niet die dame die in ons theater optrad met twee Syrische vluchtelingen een tijdje terug. Diepe bewondering voor die dame, ze had gewoon op het station een vluchteling opgewacht en onderdak geboden. En uiteindelijk resulteerde dat in een mooie voorstelling. Zo iemand deugt. Kan ze ook schrijven?

Daaf en Dora passen bij elkaar, dat vinden ze zelf, dat vindt iedereen. Als bijbaantje spreken ze op begrafenissen waar geen spreker is. Maar wat doe je op je eigen? Dora moet in een speciale outfit een speech doen over Daaf. Zo hebben ze dat afgesproken. Maar als het zo dichtbij komt, kan het bijbaantje dan nog wel verder? En welke zin heeft het leven als je voor je dertigste je geliefde al verliest? Dora pakt de trein en dwaalt door de Achterhoek, waar ze tot rust komt op een zorgboerderij.

Het verhaal leest lekker, maar ik had meer verwacht. Er zat meer in. Waarom weet ik niet, want ik was in no-time door het boek heen. Dora wordt goed uitgediept, maar toch mis ik iets in het boek.

Citaat: “Wat deed ik vorige week met Daaf? Wat hadden we afgesproken? Hij moest thuis doorwerken aan een tekst voor het museum. Ik zou een vertaling verder corrigeren. Hij stuurde een lief berichtje op vrijdagavond. Zouden we uit eten gaan de dag erna? Ik weet het niet meer.” (p.194)


Nummer: 18-051
Titel: Je blijft
Auteur: Anna Drijver
Taal: Nederlands
Jaar: 2010
# Pagina’s: 272 (9738)
Categorie: Fictie
ISBN: 978-90-488-0717-8


Meer:
Hebban
Goodreads
Scholieren.com
Anna Drijver
Tags: bookreviews 2018
Subscribe

 • Mart Smeets – Wereldtour (06-093)

  Mart Smeets – Wereldtour (06-093) Elk jaar twee boeken op zijn minst. En dat al jaren lang. En als echte fan lees ik ze allemaal. En altijd met…

 • Ronald Giphart – Heblust (06-092)

  Ronald Giphart – Heblust (06-092) De Literaire Juweeltjes reeks is bedacht om meer mensen aan het lezen te krijgen. Boekjes voor een euro. Leuk…

 • Charles Bukowski – Postkantoor (06-091)

  Charles Bukowski – Postkantoor (06-091) A lot of authors I have read and enjoyed have mentioned Bukowski as one of their influences or even…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments