The more traveling I do, the more wise I become (gerbie) wrote,
The more traveling I do, the more wise I become
gerbie

 • Music:

Half 3 – Nummer 10

Half 3 – Nummer 10

Uwe Seeler aan het woord. In Duitsland zou dat bijzonder veel aandacht krijgen. In Nederland sta je dan in een cultblad. Maar zeker wel interessant. Want waarom protesteer je niet, wanneer je door een onterecht doelpunt de WK finale verliest? De koningin was in het stadion… Mooie voetballer, mooi interview.

Ook leuk is de geschiedenis van Athletic Bilbao, een club die nog steeds slechts met Basken speelt, zelfs een Spanjaard wordt er al als buitenlander gezien, hun visie is overleven met slechts Basken. Fascinerende club.

Het wedstrijdcommentaar begin ik nog wel elke keer, maar uitgeschreven is het nooit boeiend genoeg om uit te lezen. Net zoals de tien verborgen waarheden. Leuk voor een website vertrouwend op clickbait, maar niet geschikt voor een bundeling met een isbn.

Het verhaal van Deyna is nog wel leuk, maar het laatste hoogtepunt is de geschiedenis van de semi-interland, Noord-Nederland tegen Noord Duitsland, waar Harry Walstra veel voor in de archieven is gedoken. Ik weet dat hij ook alweer bezig is om deze traditie nieuw leven in te blazen, benieuwd of het hem (en anderen) lukt.

Citaat: “Wat daar ook van zij, desgevraagd heeft Cruijff enkele jaren geleden op tv aangegeven zich niet te kunnen herinneren ooit het Milan-shirt te hebben gedragen. Dat is ook het mooie en pure van Cruijff. Al dan niet geholpen door een niet optimaal functionerend geheugen kan hij zonder ballast of voorgeschiedenis iedere week zijn mening blijven geven over de meest uiteenlopende activiteiten.” (p.78)


Nummer: 18-056
Titel: Half 3 – Nummer 10
Auteur: Ruud Doevendans e.a.
Taal: Nederlands
Jaar: 2013
# Pagina’s: 104 (10572)
Categorie: Voetbal
ISBN: 978-90-79067-10-7


Meer Half 3:
Nummer 9
Nummer 8
Nummer 7
Nummer 4
Nummer 3
Nummer 2
Nummer 1

Meer Doevendans:
Tardelli
Half Drie
Spreker Doevendans
Tags: bookreviews 2018
Subscribe

Recent Posts from This Journal

 • Martin Bril – Route Napoleon

  Martin Bril – Route Napoleon Alleen met de trein, geen tas mee. Dun, klein boekje dus, zodat het in de jaszak past. Stond nog wel in mijn…

 • Tom Sharpe – Vintage stuff

  Tom Sharpe – Vintage stuff Bookcrossing is een leuke hobby. Laat een boek ergens achter, nadat je het hebt geregistreerd. Maak van de hele…

 • Carlos Ruiz Zafon – De gevangene van de hemel

  Carlos Ruiz Zafon – De gevangene van de hemel Twee delen had ik al uit, het derde deel moest ik ook lezen. Van mezelf. Omdat het Kerkhof der…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments